Radojičić na konferenciji Federacije lokalnih zajednica Izraela

Društvo

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić sastao se sinoć u Tel Avivu sa predsjednikom Vlade Izraela Benjaminom Netanjahuom, u okviru višednevne službene posjete Izraelu.

Izraelski premijer sinoć je otvorio 6. konferenciju Federacije lokalnih zajednica Izraela, kojoj gradonačelnik Radojičić prisustvuje u statusu gosta, a na poziv gradonačelnika Modina, grada partnera Banjaluke.

Kako je izjavio Radojičić, tokom posjete Izraelu naglašeno je prijateljstvo između naroda Republike Srpske i Izraela, a posebno je potencirana mogućnost proširenja postojeće saradnje. Prema njegovim riječima, tokom posjete Izraelu i ostvarenih kontakata sa predstavnicima vlasti i poslovne zajednice, izraelski investitori pozvani su na investicije i ulaganja u Republiku Srpsku, saopšteno je iz Gradske uprave.

Radojičić je naglasio da je, tokom razgovora u Izraelu, predstavio prioritete gradskih vlasti, sa posebnim osvrtom na potrebu ulaganja u infrastrukturu, odnosno novi sistem centralnog grijanja i pokrenuti proces restrukturisanja gradskih finansija.

– Naš poseban interes je da podstaknemo ovdašnju poslovnu zajednicu da se zainteresuje za investicije i ulaganje u Republiku Srpsku – rekao je Radojičić i dodao da jučerašnji razgovor sa ministrom turizma Izraela Jarivom Levinom bio prilika da se podstakne intenzivnija turistička saradnja sa Izraelom.

Posjetu Izraelu, Radojičić bi danas trebalo da nastavi razgovorima sa tamošnjim ministrom građevinarstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *