Banjaluka: Skuplji gradski prevoz i penzionerima

Društvo

Iako su penzioneri mislili da njih neće dočekati poskupljenje karata, to se ipak desilo za neke, pa su ostali zbunjeni što moraju izdvojiti više novca ako žele da se voze gradskim autobusima.

Iz Gradske uprave su potvrdili da su cijene mjesečnih karata za penzionere koji žele da imaju jedinstvenu mjesečnu kartu povećane u odnosu na osnovnu mjesečnu kartu za samo jednog prevoznika. Sada je, na primjer, jedinstvena mjesečna karta 17,40 KM kod “Bočac tursa”.

Kada su u pitanju gradske linije, cijene osnovne karte za penzionere i djecu poginulih boraca koja pohađaju srednju školu i fakultet, invalide I i II kategorije i supruge poginulih boraca se nisu mijenjale i one su bile 13 KM i ostale su toliko.

A građani koji putuju “Autoprevozom”, linijom 2, Trn – Banjaluka izrazili su nezadovoljstvo povodom poskupljenja karata u prigradskom saobraćaju.

“Kada su cijene pojedinačnih i mjesečnih karata bile snižene, naše karte su ostale iste. Sada kad je došlo do poskupljenja karata, umjesto da nam cijene ostanu iste, oni su povećali cijenu mjesečne karte”, rekla je jedna putnica.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *