Banjalučani ogorčeni: Karte skuplje, a voze otvorenih vrata na -10 (VIDEO)

Društvo

“Prevoznici znaju poskupljivati karte a ne znaju kakvi su im autobusi pa smo se tako juče ujutro na velikoj hladnoći od -10 na jednoj od prigradskih linija koje drži “Autoprevoz” vozili sa otvorenim zadnjim vratima.”

Ovim riječima uz popratni video-snimak urađenim telefonom se redakciji “Glasa Srpske” obratio ogorčeni putnik na prigradskoj liniji.

– Prigradska mjesečna karta košta 52,50 KM, a putnici su se vozili pored otvorenih vrata poprilično dugo. Pored toga što se smrzavali postojala je šansa i da neko ispadne iz autobusa. Na osnovu čega su prevoznici imali razlog da povise cijene mjesečnih karata nije mi jasno – istakao je ovaj putnik koji nije želio da mu ime objavimo.

Dodao je da je stekao utisak da se u periferna naselja šalju samo autobusi koji se često kvare.

– Pretpostavljam da su vrata zaledila ili zaglavila na ovom minusu pa se nisu mogla zatvoriti ali to nas putnike ne zanima – istakao je ovaj Banjalučanin.

I stanovnica naselja Lauš Maja Grujić, požalila se da je na liniji broj šest “Bočac tursa”, situacija slična.

– Od petka posmatram jadnog vozača koji na skoro svakoj stanici, nakon što putnici uđu u autobus izađe da ispusti zrak kod vrata kako bi mogao da ih zatvori. Tačno mi je i vozača žao kad vidim u kakvim uslovima rade – kazala je Grujićeva.

Direktor “Autoprevoza”, Dejan Mijić rekao da sumnja da se jedan od njegovih autobusa vozio otvorenih vrata.

– Nisam obaviješten o tome, a gospodin koji je vama poslao snimak mogao je da se obrati “Autoprevozu”. Možda je bio momentalni propust vozača koji je zaboravio da zatvori vrata – rekao je Mijić.

Pozvao je sve građane koji imaju pritužbe, da se obrate upravi preduzeća.

– Mi jedini imamo broj telefona za takve stvari. Smatram da je to čista provokacija. Gospodina očigledno boli poskupljenje cijene karate pa je ovako reagovao – kazao je Mijić.

Na pritužbe građana da se voze starim i dotrajalim autobusima i na pitanje kolika je starost “Autoprevozovog” voznog parka, Mijić je odgovorio:

– Ne mogu da kažem kolika je prosječna starost ali ću samo reći da “Autoprevoz” na gradskim linijama ima najmlađi vozni park u BiH – kazao je Mijić.

Sa Upravom preduzeća “Bočac turs” juče nismo uspjeli da stupimo u kontakt, jer su svi bili na putu.

Na snazi nove cijene

Od danas stupa na snagu novi cjenovnik po kojem cijena pojedinačne autobuske karte košta 1,60 KM umjesto dosadašnjih 1,40 KM.

– Mjesečna karta, za radnike umjesto 36,50 KM košta 39,50 KM, a za studente je umjesto dosadašnjih 26,10 KM karta 28 KM. Mjesečne za penzionere i socijalne kategorije kao što je i najavljeno, nisu se mijenjale i ostale su 13 KM. Izuzetak su jedinstvene mjesečne karte, koje sada za penzionere, umjesto 17, koštaju 20 KM. Novo u ponudi je karta koja važi za neograničen broj vožnji kod bilo kog prevoznika, i koja košta pet KM – saopštili su iz Gradske uprave

{youtube}LbWqBV8AE94{/youtube}

Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *