Koalicija “Pod lupom” posmatraće sva birališta u Stocu

Društvo

Koalicija za slobodne i poštene izbore „Pod lupom“, nakon pravosnažnosti odluke o poništenju izbora u izbornoj jedinici Stolac, imaće svoje posmatrače na svim redovnim biračkim mjestima na dan ponovljenih izbora, 19.02.2017. godine.

-Nakon provedenih Lokalnih izbora 2016. godine, Koalicija „Pod lupom“ je napravila analizu, na osnovu nalaza sveobuhvatnog i dugoročnog posmatranja izbornog procesa u cijeloj Bosni i Hercegovini, koja je predstavljena u Finalnom izvještaju o posmatranju Lokalnih izbora u BiH. Izvještaj sadrži 34 preporuke za unapređenje izbornog zakonodavstva koje imaju za cilj preciziranje određenih pravnih normi, kroz izmjene i dopune Izbornog zakona BiH i drugih relevantnih akata, a koje bi obezbjedile zakonitost i puno povjerenje u izborni proces u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Koalicije.

Podsjećamo da je Koalicija „Pod lupom“ na izborni dan 2. oktobra 2016. godine u opštini Stolac imala posmatrače na svim biračkim mjestima jer je procijenila da je u pitanju opština u kojoj je izborni proces ugrožen.

Takođe, Koalicija je prva izvijestila o prekidu izbora na 17 od ukupno 19 redovnih biračkih mjesta na izborni dan. I tokom ponovljenih izbora javnost će blagovremeno biti informisana o toku izbornog procesa u opštini Stolac putem web stranice podlupom.org, kao i na društvenim mrežama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *