Gradska uprava Banjaluka: Stanićeve optužbe neistinite i politički motivisane

Društvo

Član Sektora za zdravstvo u Socijalno-ekonomskom savjetu SDS Slobodan Stanić iznosi neistinite, politički motivisane optužbe prikrivene brigom za javno zdravlje, rečeno je u Gradskoj upravi Banjaluka.

 

– Nakon što je juče iznio neistine, Stanić je i danas nastavio sa iznošenjem neragumentovanih tvrdnji, što se pogotovo odnosi na zdravstvene preglede vatrogasaca – kažu u Gradskoj upravi.

 

Da je Stanić želio, kažu u Gradskoj upravi, mogao je od njih potražiti zvanične podatke koji bi mu jasno dali do znanja da je posljedni sistematski pregled pripadnika Vatrogasne brigade obavljen u februaru ove godine, a ne prošle kako tvrdi.

 

– Pored toga, planirano je da pripadnici Vatrogasne brigade prođu još jedan pregled ove godine – naveli su u Upravi.

 

Član Sektora za zdravstvo u Socijalno-ekonomskom savjetu SDS Slobodan Stanić smatra da je za vatrogasce koji su bili angažovani na gašenju požara u Poslovnoj zoni “Incel” u martu ove godine potreban specijalistički pregled zbog izlaganja produktima gorenja piralen, jer u takvim slučajevima nije dovoljan redovan sistematski pregled.

 

– Mora biti Katastar zagađivača, kako bi se znalo gdje ga ima. Naši vatrogasci su išli da gase sječku, a kasnije su utvrdili da ima piralen – rekao je Stanić novinarima.

 

On je pokazao i fotografije gdje se vidi da vatrogasci nemaju zaštitnu opremu.

 

Na kraju je poručio da moraju se identifikovati sve osobe koje su prisustvovale požaru.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *