Banjaluka: Udžbenici za djecu iz višečlanih porodica

Društvo

Uoči početka nove školske godine, gradonačelnik Igor Radojičić je predstavnicima Udruženja porodica sa četvoro i više djece uručio 76 kompleta udžbenika. Radi se o kompletima udžbenika, namijenjenim za djecu u uzrastu od trećeg do devetog razreda.

 

Grad Banja Luka podržava djecu iz porodica sa četvoro i više djece kao i rad samog udruženja. Pored ovoga, imamo i druge linije pomoći za višečlane porodice. Boravak djece iz ovih porodica u vrtićima je besplatan, a srednjoškolci i studenti iz ovih porodica, bez obzira na smjer, imaju pravo na gradske stipendije – rekao je Radojičić.

 

Predsjednik Udruženja porodica sa četvoro i više djece, Jovan Radovanović, izrazio je zahvalnost Gradu na doniranim udžbenicima i naglasio da je ovo velika pomoć višečlanim porodicama.

 

Ovim smo kompletirali opremanje učenika za predstojeću školsku godinu, jer značajnu pomoć imamo i od resornog minsitarstva. Veoma smo zadovoljni dosadašnjom saradnjom, jer je ovo već sedma godina kako naša djeca dobijaju veoma značajnu pomoć od Grada – zaključio je Radovanović.

 

Istovremeno, načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, Neven Stanić, uručio je besplatne komplete udžbenika za djecu iz romske populacije. Udžbenike je dobilo 20 učenika kao pomoć Grada na početku školske godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *