Premijerka Cvijanović o poljoprivrednicima: Dovoljno je što sam ja nezadovoljna zbog vas!

Društvo

Komentarišući zahtjeve poljoprivrednih proizvođača iz Republike Srpske, koji su između ostalog tražili i njenu ostavku nakon protesta, predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović rekla je da poljoprivrednici “ne treba da budu nezadovoljni”.

-Dovoljno je što sam ja nezadovoljna zbog toga. Meni ne treba niko na to da ukazuje. Svaka priča ima nekoliko svojih strana. Ja ne želim da to služi kao izgovor, vi nigdje nemate situaciju da je u februaru tekuće godine izmireno sve što su ljudi i vlade imali da se izmiri , rekla je Cvijanović.

Premijerka je poljoprivrednicima ponudila da sami predlože rješenja za pravilnike o podsticajima, unaprijed tvrdeći da dogovora neće biti.

-Nisam pričala o ovome na vladi ali sklona sam da kažem ovo to je iznos kojim raspolažemo pa evo vi definišite na koji način mislite da treba, pa kad se vi dogovorite sva raznorodna poljoprivredna udruženja koliko god da ih ima i mljekari i ratari i svi drugi, kad vi kažete da tako treba mi ćemo tako definisati. Ali ja znam da oni neće postići sporazum, kategorična je premijerka.

Podsjetila je da je prije dva mjeseca najavila plan vlade, da se sredstva od klirinškog duga prioritetno koriste za izmirenje obaveze prema poljoprivrednicima.

-Ukoliko se to ne desi u toku marta kao što mi očekujemo onda naravno imamo i plan “b” i svakako ćemo ići da najveći dio tih obaveza izvršimo, poručila je Cvijanović poljoprivrednicima.

Zahtjev za ostavke ministara za premijerku je legitimna stvar, ali to je, kako je rekla,”irelevantno za svu ovu situaciju”.

Udruženja poljoprivrednika RS su sa protesta održanih u četvrtak u Čatrnji kod Gradiške, uputili zahtjeve Vladi da budžet za poljoprivredu bude povećan na 100 miliona KM, podsticaji izjednačeni sa onima u Federaciji, i da budu date sve saglasnosti za uvođenje plavog dizela.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *