Istraga otvorena i protiv tužiteljke Diane Kajmaković?!

Društvo

Diana Kajmaković se spominje u presretnutim razgovorima koji se prezentiraju na suđenju Radončiću i drugima

Kako Federalna televizija nezvanično saznaje, Tužiteljstvo BiH otvorilo je istragu protiv Diane Kajmaković, državne tužiteljice, zbog trgovine utjecajem u predmetu Fahrudin Radončić i drugi.

Diana Kajmaković se spominje u presretnutim razgovorima koji se prezentiraju na suđenju Radončiću i drugima.

Kako je Radončić kazao u jednom od presretnutih razgovora, upravo ga je Kajmaković obavijestila da je u Dubrovniku vidjela Azru Sarić, ključnog svjedoka Državnog tužiteljstva, s Almirom Džuvom, bivšim direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Također, suprug Diane Kajmaković je na prijedlog SBB-a imenovan za direktora Sarajevskog aerodroma.

Tužiteljica Kajmaković je, inače, jedna od najozbiljnijih kandidatkinja za zamjenicu šefa Tužiteljstva BiH.

Podsjetimo da je u Tužilaštvu BiH donesena naredba o pokretanju istrage i protiv Bože Mihajlovića, zbog krivičnog djela nesavjesnog rada u službi, potvrđeno je danas.

U saopćenju iz Tužilaštva BiH se navodi da je dosadašnji šef Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Božo Mihajlović podnio ostavku na tu funkciju i dostavio je vršiteljici dužnosti glavne tužiteljice Gordani Tadić.

Gordana Tadić je prihvatila ostavku Bože Mihajlovića i u skladu sa pravilnikom na poziciju rukovoditelja odjela imenovala zamjenicu glavnog tužitelja Ozrenku Nešković.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *