CERN organizuje program usavršavanja za profesore iz BiH

Društvo

Evropska organizacija za nuklearna istraživanja (CERN) i Asocijacija za napredak nauke i tehnologije (ANNT) pozivaju sve zainteresovane na prvi program za profesore iz BiH koji će se održati od 4. do 8. februara 2020. godine na CERN u Švicarskoj.

 

Program uključuje naučna predavanja, posjete eksperimentima na CERN, izložbe, te praktične radionice koje imaju za cilj upoznati učesnike s trenutnim istraživanjima u fizici čestica. Po povratku u BiH, poručuju da će svi učesnici biti ambasadori CERN koji će usvojeno znanje prenijeti na buduću generaciju fizičara, inženjera, IT stručnjaka itd.

 

Program je potpuno besplatan za sve učesnike, a CERN pruža svu naučnu, administrativnu i tehničku podršku kao i parcijalnu novčanu podršku za ostale troškove. ANNT organizuje prevoz autobusom iz Sarajeva do Ženeve i nazad, te smještaj u CERN-ovom hostelu i prehranu u CERN-ovom restoranu.

 

Prijave poslati najkasnije do 2. decembra tekuće godine putem službene web stranice, a komisija za selekciju učesnika će posebno obratiti pažnju na motivaciono pismo aplikanata.

 

(Klix)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *