RTRS objavio podatke o primanjima Lazanskog i Đakovića

Društvo

“Radio-televizija Republike Srpske” dosad je Miroslavu Lazanskom isplatila 17.602,47 KM po osnovu autorskog ugovora, a Mati Đakoviću 16.142,38 KM zarađene plate.

-Miroslav Lazanski je na RTRS-u angažovan od marta 2016. godine sa autorskim ugovorom” za emisiju „Lazanski direktno”. Za deset mjeseci 2016. godine i prvi mjesec 2017. godine, Miroslavu Lazanskom po osnovu autorskog ugovora, isplaćeno je ukupno 17.602,47 KM, odnosno mjesečno 1.600,22 KM”, navedeno je u odgovoru RTRS novinaru portala Frontal.rs.

U RTRS tvrde da u iznos naknade po autorskom ugovoru “bez dodatnih troškova ulaze i svi ekskluzivni sadržaji koje Miroslav Lazanski snimi na terenu kao što su bili materijali sa Sirijskog ratišta, te ostali događaji koje prati Lazanski”.

Mati Đakoviću, zaposlenom u RTRS od juna 2016. godine, na ime plate do sada je isplaćeno 16.142,38 KM – u prosjeku 1.718,75 KM mjesečno uz obračun minulog rada i toplog obroka”.

Takođe, RTRS navodi da se ostali troškovi Lazanskog i Đakovića prema planiranim budžetima za emisije “Lazanski direktno” i “Telering”, po emisiji iznose između 100 i 200 KM.

RTRS je ranije odbijao da odgovori na poslaničko pitanje Kluba poslanika Partije demokratskog progresa o ličnim primanjima Lazanskog i Đakovića, tvrdeći da ta informacija predstavlja lično primanje autora.

Agencija za zaštitu ličnih podataka BiH, na upit PDP-a, dala je mišljenje da, kada je riječ o prihodima zaposlenih u javnim organima, objavljivanje takvih informacija nije u suprotnosti sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka.

Istinito/Frontal.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *