Radojičić: Situacija u Banjaluci je pod kontrolom

Društvo

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da je situacija sa vodotokovima na području grada u potpunosti pod kontrolom i da gradske službe intervenišu u svim naseljima u kojima je došlo do problema usljed naglog rasta vodostaja i izlijevanja oborinskih voda.

Prilikom obilaska terena, Radojičić je izjavio da je od jutros evidentiran pad vodostaja Vrbasa i Vrbanje, ali da problem i dalje predstavljaju bujični potoci i oborinske vode koji su napravili probleme u više gradskih naselja.

– Sve nadležne gradske službe su na terenu bile cijelu proteklu noć, prateći stanje i pravovremeno reagujući u naseljima u kojima su evidentirani problemi zbog oborinskih i podzemnih voda. Situacija je pod kontrolom, a gradske službe intervenišu tamo gdje je to potrebno – rekao je Radojičić jutros tokom obilaska Dragočaja.

Gradonačelnik je naglasio da veliki problem predstavljaju začepljeni odvodni kanali, koji su, zbog nakupljanja odbačenog smeća, napravili vještačke prepreke u manjim vodotokovima, koji su se usljed toga izlijevali van korita.

– Što se tiče trenutne situacije, u Dragočaju konkretno treba intervenisati na mostu preko rječice Dragočaj, koji predstavlja usko grlo. Pored toga, probleme sa oborinskim vodama i klizištima evidentirali smo na više lokacija u Česmi, Karanovcu, Motikama i Debeljacima. Na svim ovim lokacijama gradske službe saniraju štete i pokušavaju da spriječe da dođe do pogoršanja situacije. U svakom slučaju, nema nikakvog razloga za paniku jer je situacija pod kontrolom – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik Banjaluke je jutros obišao više naselja, među kojima i Dragočaj, Priječane, Česmu i Karanovac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *