Radojičić i Čović o povezivanju lokalnih zajednica

Društvo

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić razgovarao je danas u Gradskoj upravi sa članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.

Čović je podržao napore koje preduzima Gradska uprava Banje Luke na pozicioniranju grada kao regionalnog centra, te saradnju između lokalnih zajednica unutar Bosne i Hercegovine.

– Zahvalio sam na posjeti članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću i mogu reći da smo vodili prijateljski razgovor. Današnji sastanak je i jedan vid podrške meni na početku mandata gradonačelnika Banje Luke. Razgovarali smo o našim prioritetima u narednom periodu, a to su prije svega pozicioniranje Banje Luke kao regionalnog centra, odnosno Banje Luke kao otvorenog i prijateljskog grada. U tom kontekstu, u toku su kontakti sa brojnim gradovima iz regiona i Evrope. Namjera nam je da tu politiku otvorenih vrata i pozicioniranja Banje Luke kao jednog od regionalnih centara zadržimo i u budućem periodu – naglasio je banjalučki gradonačelnik.

Radojičić je najavio da će se na sutrašnjoj sjednici Skupštine grada Banja Luka naći prijedlog o kandidaturi našeg grada za evropsku prijestonicu kulture 2024. godine.

– Čovića sam informisao da je ovdje nedavno bio gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić, a da imamo kontakte sa još nekoliko drugih gradonačelnika. Više većih lokalnih zajednica iz BiH moraju intenzivirati međusobnu saradnju, ne samo zbog razmjene iskustava već i zbog mogućnosti zajedničkog kadidovanja projekata prema trećim stranama. Vrlo često različiti fondovi ili zemlje traže zajednički nastup. Čović je podržao tu vrstu komunikacije lokalnih zajednica unutar BiH – zaključio je Radojičić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *