Saradnja banjalučkog Medicinskog fakulteta i Tjenđin medicinskog univerziteta

Društvo

Delegacija Univerziteta u Banjoj Luci koja boravi u radnoj posjeti Kini, 8. decembra 2019. godine posjetila je Tjenđin medicinski univerzitet (TMU), a tom prilikom je dogovorena saradnja između ove kineske visokoškolske ustanove i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

 

Detaljan plan saradnje tokom sastanak je predstavio dekan Medicinskog fakulteta prof. dr Ranko Škrbić, a dogovorena je saradnja koja će se odvijati u tri oblasti.

 

Između ostalog dogovorena je saradnja u oblasti onkologije. Naime, ovaj oblik saradnja će se ostvariti sa jednom od sedam bolnica ovog univerziteta koja se bavi onkološkim istraživanjima. Zatim će u skladu sa prijedlogom biti ostvarena saradnja na polju intenzivne njege, a u planu je i zajednička saradnja na polju bazičnih istraživanja. Kako je navedeno tokom sastanka, saradnja će se kasnije razvijati i u drugim granama medicine.

 

Učesnici sastanka su izrazili želju da se ogranizuje naučni simpozijum na kojem će učestvovati istaknuti stručnjaci i saradnici s obe strane.

 

Tokom posjete ovom univerzitetu, rektor Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Radoslav Gajanin se zahvalio na prijemu i saradnji prorektoru Ju Čungšuiju.

 

Delegacija Univerziteta je dan kasnije u gradu Čangša prisustvovala Globalnoj konferenciji Konfucijevih instituta koja okuplja rektore, dekane i direktore iz više od 140 zemalja širom svijeta.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *