RASPLET U SLUČAJU BOSKA: Jovičić nije ukrao ugovor o prodaji, ko jeste!?

Društvo

Na priču da je bivši pomoćnik ministra trgovine i turizma Jugoslav Jovičić kriv za nestanak Ugovora o prodaji Robne kuće ’’Boska’’ stavljena je tačka. Tužilaštvo je obustavilo istragu.

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je odlučilo: Jugoslav Jovičić, kojeg je Ministarstvo trgovine i turizma optužilo da je uništio ili prikrio ugovor o prodaji Robne kuće ’’Boska’’, nije kriv – navedeno je to u naredbi o obustavi istrage, objavila je BN televizija.

Jugoslav Jovičić radio je kratko u Ministarstvu trgovine i turizma kao savjetnik u mandatu ministra Bakira Ajanovića. Istraga je trajala dvije godine. I danas tvrdi da je sve bilo iskonstruisano.

Ugovor o prodaji RK “Boska” mnogi su ocjenili kao težak kriminalni akt, kojim je za višemilionske iznose oštećena Republika Srpska.

Zbog nestalog Ugovora saslušani su svi bivši ministri trgovine i turizma. Predrag Gluhaković, Gorana Zlatković, Maida Ibrišagić – Hrstić i Bakir Ajanović. Zanimljivo je da se u zapisniku o primopredaji dužnosti nigdje ne navodi da je izvršena primopredaja spornog ugovora o privatizaciji RK Boska.

Svi saslušani svjedoci potvrdili su da nikada Ugovor nisu preuzeli, niti vidjeli. To je potvrdila u svojoj izjavi i bivša ministarka Gorana Zlatković.

U Ministarstvu trgovine i turizma odgovora nije bilo. Predrag Gluhaković i do sada je izbjegavao da odgovori na pitanja novinara o Ugovoru o prodaji Robne kuće Boska koji je i potpisao u prvom mandatu.

{youtube}wIYJtxd6na4{/youtube}

Transparensi Internešnel BiH je dobio upravni spor protiv Ministarstva trgovine i turizma RS, a sud je naredio Ministarstvu da dostavi ugovor o prodaji Robne kuće Boska. Ministarstvo to nije učinilo, već je prijavilo krađu ugovora.

Transparensi je pokrenuo novu tužbu zbog sumnje da se skrivanjem ugovora prikriva višemilionski kriminal. Kupac RK Boska bio je konzorcijum Delta-Zekstra, koji po zakonu nije pravno lice, što sporni ugovor čini kriminalnim aktom.

(BN televizija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *