Djeca se vratila sa ekskurzije iz Milana, direktor tvrdi da su svi zdravi

Društvo

Nakon što se pojavila vijest na društvenim mrežama da su se djeca Osnovne škole “Grbavica II” vratila s ekskurzije iz Italije s povišenom temperaturom te da roditelji strahuju od virusa korona, kontaktiran je direktor ove škole.

 

Naime, jedan od roditelja je komentarisao u jednoj grupi na Fejsbuku kazavši da su djeca bila u Milanu te da imaju povišenu temperaturu, a odmah su, navodno, krenula u školu. Direktor škole Sabahudin Dino Bakal za Avaz je rekao da je u stalnom kontaktu s Ministarstvom zdravlja.

 

– Bili smo u Milanu, vratili se u nedjelju, a u ponedjeljak smo bili na poslu. Po uputstvima epidemiologa, djecu smo vratili kućama, jer su nam rekli da djeca trebaju biti kući nekih 14 dana. I ja sam otvorio bolovanje. Djeca su zdrava. Nemaju nikakvih simptoma, umorna su od puta, ali nemaju simptome virusa korona. Već dvije sedmice je epidemija gripe, prije naše ekskurzije. Tako da se radi o virusnoj gripi. S roditeljima sam u kontaktu i niko trenutno nema te simptome – istakao je Bakal.

 

Donosimo vam jedan od statusa na društvenim mrežama.

 

– Poslati djecu u školu koja su dan ranije došla iz Milana… Djeca su danas (juče, op. a.) došla u školu s temperaturom od 40 stepeni. Ko je trebao da reaguje? Zašto da sada roditelji druge djece strepe? Pa i da je obični virus, djeca bi trebala biti kući – pisalo je u statusu.

 

Avaz

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *