Šeranić: Nema novih slučajeva, dvije osobe izliječene

Društvo

Dvije osobe koje su zaražene koronavirusom izliječene su, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen šeranić.

 

Riječ je o prvim osobama koje se smatraju izliječenima nakon čega su pušteni iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

 

“Podaci o izliječenju potvrđeni su za dvije sobe u skladu s defincijom otpusta kada je u pitanju koronavirus”, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

 

On je dodao da se trenutno u UKC Republike Srpske nalazi sedam zaraženih osoba, tako da je ukupno devet osoba u izolaciji na UKC, uključujući dvije koje čekaju rezultate testiranja. Iz UKC je otpušteno 28 osoba koje nisu izliječene nego su otpuštene u izolaciju.

 

On je dodao da maske treba da nose samo one osobe koje pružaju zdravstvenu njegu i one osobe koje su bolesne.

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u RS, na juče održanoj konferenciji za medije u 16.30 sati, nema novih slučajeva kod kojih je rezultat testiranja pozitivan.

 

U BiH je do sada je potvrđeno 24 slučaja pozitivnih na novi virus korona (Banja Luka-16, Zenica-3, Čelinac-2, Orašje-1, Laktaši-1 i Srbac-1).

 

Klix

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *