Džakula: Deblokirati opremu za hitan smještaj 1.000 migranata

Društvo

Koordinaciono tijelo BiH za zaštitu i spasavanje i Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara traži da direktor Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Miro Džakula odmah deblokira sredstva i opremu Međunarodne organizacije IOM da bi se hitno formiralo karantinsko naselje za 1.000 migranata.

 

Na taj način bi se i preostali migranti sklonili sa sarajevskih ulica, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti u Savjetu ministara.

 

Služba za poslove sa strancima BiH upoznala je Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara da su im dežurni carinici u Sarajevu saopštili kako će robu koja čeka cariniti tek prvi radni dan, odnosno u ponedjeljak.

 

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić, kao predsjednik Koordinacionog tijela, traži od svih državnih službenika da zaborave vikende i slobodne dane jer je riječ o minutama važnim za javno zdravlje.

 

– Ministarstvo bezbjednosti koristiće javnost kao najvećeg saveznika da bi prestala situacija u koju smo dovedeni da prvi čovjek Ministarstva i Koordinacionog tijela BiH mora lično da zove da bi pojedine institucije imale odgovoran odnos prema pandemiji – navedeno je u saopštenju.

 

Istaknuto je da će Koordinaciono tijelo zbog ovoga tražiti od direktora UIO Mire Džakule da ispita situaciju, naredi puno funkcionisanje carine i vikendom, jer carinici moraju da rade i u dane vikenda zbog novonastale situacije.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *