Prijedor: Lažni prodavci kradu od penzionera

Društvo

Prijedorski penzioneri poslednjih dana žrtve su lažnih prodavaca koji ih nakon ulaska u kuću radi ponude masažera pokradu.

Naime, jedan ovakav slučaj Policijskoj upravi Prijedor prijavio je V. E. iz grada na Sani. Njemu je u utorak na vrata kuće došla žena starosti između 35 i 40 godina nudeći na prodaju masažere, zbog čega ju je i pustio u kuću. Nakon nje na vrata je pozvonio i muškarac takođe starosti između 35 i 40 godina. Budući da je tražio ženu koja je već ušla u kuću, Prijedorčanin je i drugog nezvanog gosta pustio da uđe. Oni su iskoristili njegovu nepažnju i ukrali mu 300 maraka.

– Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da je u zadnje vreme učestala pojava da dve osobe na ovaj način dolaze građanima u kuću, nudeći na prodaju masažere, i to uglavnom starijim licima i penzionerima, te koristeći nepažnju vlasnika otuđuju novac i druge vrednosti, čineći krivično delo krađe – saopštili su iz Policijske uprave Prijedor.

Zato apeluje na građane da budu oprezni prilikom poseta nepoznatih osoba koje nude na prodaju masažere, druge proizvode ili usluge, da takve ne puštaju u kuću, a u slučaju bilo kakve sumnje na nedozvoljene radnje da obaveste nadležnu policijsku stanicu.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *