Svježije vrijeme uz lokalne pljuskove

Društvo

Danas se očekuje promjenjljivo oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišom i pljuskovima i malo svježije.

Prijepodne pretežno oblačno na sjeveru,zapadu i istoku, gdje će postojati uslovi za mjestimičnu slabu kišu. Promjenjljivo u centralnim predjelima, a na jugoistoku i jugu manje oblaka, i preovlađujuće suvo vrijeme. Tokom dana promjenjljivo oblačno i pretežno suvo. Biće i sunčanih intervala, a povremeno od podneva s po kojim pljuskom prvo na zapadu i jugozapadu a popodne u centralnim, istočnim predjelima, te u visokoj Hercegovini.

Prema večeri smanjenje oblačnosti u većini predjela te suvo, a samo sa mogućnošću za rijetki pljusak na sjeverozapadu, visokoj Hercegovini, te slabu kišu na istoku.

Vjetar slab, na zapadu istočni do umjerene jačine, na jugu bura zatim promjenjljiv vjetar, popodne jugozapadni, kada će na sjeveru biti istočni.

Jutarnja temperatura vazduha od 6°C do 12°C, u višim predjelima od 2°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 14°C do 19°C, na jugu do 21°C, u višim predjelima od 9°C.

PROGNOZA VREMENA ZA BANJALUKU

Jutro oblačno, uz malu mogućnost za propadavanje kiše, zatim suvo. Prema podnevu smanjenje oblačnosti pa će tokom dama biti promjenjljivo sa sunčanim intervalima. Prema večeri manje oblaka a nešto sjevernije od grada uz uslove za kratkotrajni pljusak.

Vjetar slab do umjeren istočni.

Jutarnja temperatura vazduha oko 10°C, a najviša dnevna oko 19°C.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *