Banjaluka: Demofest poklanja koncert gradu 22. aprila

Društvo

Gradonačelnik Igor Radojičić i direktor Demofesta Brankica Janković, najavili su na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi da će Demofest, povodom Dana grada, pokloniti koncert na kojem će nastupiti bendovi koji su obilježili prethodne godine Demofesta.

Koncert će biti održan u subotu uveče na Kastelu, a gradonačelnik je najavio podršku Demofestu kao regionalnom brendu po kojem je Banja Luka prepoznatljiva.

– Ako želimo da budemo regionalni centar, onda oramo da imamo i regionalno prepoznatljive događaje, a jedan od takvih događaja je Demofest. Mi ovaj festival prepoznajemo kao događaj koji ima veliki značaj za naš grad. Ove godine je Grad predvidio i nešto više sredstava za organizaciju Demofesta, a naše učešće podrazumijeva i dodjelu Kastela na korištenje. Subotnji koncert je poklon banjalučkoj publici, prvenstveno mlađoj populaciji kojoj je posvećen i veći dio dešavanja u ovogodišnjem programu obilježavanja Dana grada – rekao je Radojičić novinarima.

Direktor Demofesta Brankica Janković, zahvalila je gradonačelniku na pažnji koju poklanja Demofestu.

– Koncert, koji u subotu uveče od 22.00 časa, poklanjamo našem gradu je logičan slijed događaja u saradnji Demofesta i Grada Banja Luka. To će biti lijep uvod u deseti Demofest koji će biti održan ovog ljeta na Kastelu. Nastupiće bendovi koje je banjalučka publika voljela da sluša tokom prethodnih godina Demofesta, kao što su „Artan lili“, „Mnogi drugi“ i „Brutal protest“ – rekla je Brankica Janković i dodala da je ulaz na koncert besplatan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *