Banjaluka: Uvođenje naplate parkiranja na nekoliko parkinga

Društvo

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve privode se kraju pripreme za uvođenje naplate parkiranja na određenom broju parkirališta.

Naime, pod naplatom će se ubrzo naći parkiralište kod Gradskog mosta, koje je prošle godine asfaltirano, kao i parkirališta u ulicama: Brace Potkonjaka, Vojvode Momčila, Meše Selimovića i Stevana Mokranjca.

Naplata parkiranja na pojedinim parkiralištima je rezultat analize koje je provelo Odjeljenje, poput pomenutog parkirališta kod Gradskog mosta.

Na pojedinim parkiralištima naplata se uvodi na zahtjev građana koji tu žive, poput parkirališta u Ulici Stevana Mokranjca, a na kojima je prisutan problem parkiranja od strane zaposlenog stanovništva koje izbjegava parkirališta pod naplatom i parkira svoja auta u stambenim naseljima.

-Istakli bi da je osnovna uloga uvođenja naplate parkiranja kontrolisano korištenje prostora, to jeste omogućavanje što većem broju korisnika da parkiraju vozilo i efikasno obave ono zbog čega su došli, s jedne strane, a s druge strane provođenje regulativnih mjera u stambenim zonama u kojima je prisutan problem parkiranja od strane zaposlenog stanovništva. Podsjećamo da svi koji žive u zonama u kojem je uvedena naplata parkiranja mogu koristiti povlaštenu godišnju kartu koja iznosi oko 4 KM mjesečno, odnosno 50 KM godišnje, a što predstavlja više nego simboličan iznos – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Takođe, u proteklom mjesecu su pored redovnih kontrola, vršene i pojačane kontrole nepropisnog parkiranja kod Privredne komore, Muzeja savremene umjetnosti RS i na drugim lokacijama u centralnom gradskom području, a koje će se intezivirati i proširiti tokom maja.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *