Jukić: Tužiću ministra Mektića zbog uvrede častit

Društvo

Potpredsjednica Visokog sudbenog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine (VSTS BiH) Ružica Jukić nije u srodstvu s vršiocem dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordanom Tadić.

Jukić je to saopštila danas, a povodom istupa ministra bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića, u kojem, kako je rekla, navodi niz neutemeljenih kvalifikacija koji su u vezi sa njom radi njene diskreditacije i narušavanja njenog ličnog i profesionalnog ugleda.

Potpredsjednica VSTS BiH ovim putem je informisala javnost da tvrdnja Mektića, koji je ranije rekao da je Jukićeva u srodstvu s vršiocem dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordanom Tadić, nije istinita.

Jukić takođe navodi da će Mektić svoju tvrdnju o rođačkim odnosima kao i o stepenu srodstva, morati dokazati na sudu, s obzirom na to da će protiv njega biti podnesena tužba za iznošenje netačnih informacija u cilju omalovažavanja, vrijeđanja časti i, generalno, stvaranja negativne slike o potpredsjednici VSTS BiH, saopšteno je iz VSTV-a, prenosi Faktor.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *