Umičević postavlja kip Melanije Tramp ispred “Beme”

Društvo

Ljubav Marinka Umičevića, odbornika Skupštine grada Banjaluka, prema Melaniji Tramp, prvoj dami Amerike, nema granicu.

On je ponovo šokirao javnost, najavivši da će ispred Tvornice obuće „Bema“, gde je tehnički direktor, uskoro biti postavljen kip Melanije Tramp u prirodnoj veličini.

Već je odabrao haljinu i cipele koje će nositi „kamena Melanija“, a prva dama Amerike zablistaće pred „Bemom“ najkasnije 20. juna.

Kip prve dame Amerike radi se tačno po njenim proporcijama. Melanija će nositi “Bemine” cipele i torbu, a praviće je Stevo Selak, poznat po tome što je ranije napravio kip Trampa i Putina. Kip će biti od gipsa jakog kao kamen, a Selak na njega daje garanciju od 50 godina.

– Ovo je ozbiljna stvar. Verujem Selaku, ali prvo ću dobro proveriti kako izgleda, pa je onda postaviti. Neću da bude kao ono sa kipom Ronalda, koji uopšte ne liči na sebe. Melanija je dama, kip mora biti isti kao ona, a mere smo uzeli od jedne moje radnice koja ima iste proporcije kao Melanija – kaže Umičević.

U šali dodaje da će Selak „visiti“ ispred fabrike ako kip ne bude ličio na pravu Melaniju.

Osim ljubavi i poštovanja prema gospođi Tramp, povod za pravljenje kipa je i Melanijin nedavni rođendan, koji joj je Umičević uredno čestitao i pozvao je da dođe u Banjaluku na ćevape. Postavljanjem kipa Marinko želi doprineti prijateljskom odnosu sa Amerikom, ali i privući Melaniju.

– Uporan sam sa ovim svim, jer želim da nama ovde bude bolje. Vidite kako je njen muž nedorečen, nije ni njoj lako s njim. Siguran sam da će oni jednom doći ovde. Bilo bi joj dobro, mogla bi raditi u „Bemi“, gde bi imala sve – ističe Marinko.

Dvorište ispred fabrike obuće već je spremno, konstrukcija je stigla, a Stevo Selak daje sve od sebe da kip bude dobar.

– Marinko mi je rekao da Melanija mora biti dobra, inače će razbiti kip. Drago mi je što je odabrao mene; gledao je ostale moje kipove i odlučio da poverenje da baš meni. Iako mi je ovo prvi ženski kip, daću sve od sebe da bude kako treba – objašnjava Selak.

Za sada je napravo drvenu konstrukciju, ali bez glave. Za glavu, kaže, treba puno vremena i detalja, pa će celi kip biti gotov pred kraj juna.

Banjaluka poznata po Melaniji

Vest o Melanijinom kipu brzo se proširila. Marinka već zovu mnogi evropski, ali i svetski mediji.

– Otišla je vest daleko. Stalno me zovu i raspituju se gde je ta Banjaluka. Ja se trudim da promovišem grad, a ovo je jedan od načina – kaže Umičević.

Dodaje da ostali odbornici često ne podrže njegove ideje, iako je on sam, kaže, uradio više na promociji grada od svih njih zajedno.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *