Sve spremno za banjalučki polumaraton

Društvo

Banja Luka je spremna za svoj treći polumaraton. To je zajednički zaključak učesnika završne pres konferencije Orgaizacionog odbora Banjalučkog M:tel polumaratona, koji će biti održan u nedjelju, 14. maja.

Predsjednik Organizacionog odbora i gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, pozvao je sve Banjalučane koji to mogu, da se priključe polumaratonu u nekoj od trka, a one koji ne trče, da pozdrave trkače koji dolaze u naš grad i time pokažu gostoprimstvo. Radojičić je napomenuo da će biti izmijenjen režim saobraćaja u Banjoj Luci u nedjelju, uz sugestiju da automobilima ne prilaze centru grada tokom manifestacije. Inače, sve detalje o izmijenjenom režimu saobraćaja, možete pročitati u vijestima na ovoj internet stranici.

– Mi smo ponosni na naš polumaraton, očekujemo da protekne uspješno, a nadamo se i većem broju takmičara nego prethodnih godina. Želimo da iz našeg grada u svijet ode pozitivna slika o još jednoj uspješno organizovanoj sportskoj manifestaciji – kazao je gradonačelnik Radojičić u svom obraćanju novinarima.

Direktor trke Vladimir Selec, izjavio je da aktivnosti u okviru Banjalučkog M:tel polumaratona počinju već danas od 16.00 časaova kada će započeti podjela takmičarskih brojeva. Selec je istakao da će polumaraton obilježiti niz događaja, a između ostalih, tu su Ekspo sajam, Tropik Bambini maraton u subotu gdje organizatori očekuju učešće oko 700 djece, te glavna polumaratonska trka u nedjelju, kada program počinje već od 8.30 časova.

Goran Ćorić, direktor marketng tima polumaratona, rekao je da je Banjalučki M:tel polumaraton najmasovniji sportski događaj u Bosni i Hercegovini. On je istakao da će oko 1.500 Banjalučana trčati polumaraton i štafetnu trku, što je impozantan broj. Ćorić je rekao da putem polumaratona želimo da prenesmo pozitivnu energiju koju nosi sport i da iz našeg grada pošaljemo lijepu sliku u svijet.

Milica Stojaković, portparol M:tela, kompanije koja je generalni sponzor polumaratona, rekla je da je M:tel pripremio brojna pozitivna iznenađenja za učesnike polumaratona kao i za sve one koji u nedjelju budu u centru grada. Ona je izrazila uvjerenje da će veliki broj građana izaći na ulice našeg grada i podržati polumaraton.

Kompletnu satnicu događaja u okviru Banjalučkog M:tel polumaratona možete pogledati ovdje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *