RTRS-u se opet priviđaju “planovi” za destabilizaciju Republike Srpske

Društvo

U tekstu “‘Posljednja šansa’ – ko sprema plan za destabilizaciju Srpske?”, RTRS se na svom portalu osvrće na tekst koji je objavio beogradski portal “Oslobođenje”, a u kojem je objavljen navodni plan za destabilizaciju Republike Srpske pod nazivom “Posljednja šansa”.

Plan, kako stoji u izvornom tekstu pod naslovom “NOVI UDAR STRANACA I ‘DOMAĆIH IZDAJNIKA’: Plan ‘Posljednja šansa kosi Republiku Srpsku!“, opet provodi opozicija u Republici Srpskoj (A ko bi drugi?) uz podršku “pojedinih medija”, a iza svega stoje – “stranci”.

RTRS je ovom tekstu posvetio i prilog u Dnevniku 2, navodeći da se “plan” sastoji iz dva dijela: “Bankrot” – kojim navodno treba opstruisati priliv novčanih sredstava Republici Srpskoj, i “Glava” – kojim, opet navodno, treba kriminalizovati vlast u Srpskoj.

Tekst “Oslobođenja” (sic!), jasno kao dan, trebalo je da posluži kao šlagvort uredništvu RTRS-a da se obruši na opoziciju, nakon što je danas Narodnoj skupštini podnijela Prijedlog za izglasavanje nepovjerenja vladi Željke Cvijanović.

Naravno, zadatak je jasan, jer se tekst volšebno ukazao na beogradskom portalu uoči sjednice Narodne skupštine na kojoj će se odlučivati o, za Milorada Dodika, glavnog urednika RTRS-a, bolnoj tački – prodaji državnog paketa akcija RŽR “Ljubija”.

Otud su, osim lidera opozicije, “za kriminalizaciju aktuelne vlasti stranci su ovaj put zadužili i svoje spoljne saradnike, biznismene i kriminalce, posebno u izmišljenim aferama ‘Alumina’ i ‘Arselor Mital’, koje su medijski ‘naduvavane’ na štetu vlasti u Republici Srpskoj”. Tako piše beogradsko “Oslobođenje”.

RTRS je angažovao i “stručnjaka za bezbjednost”, Dževada Galijaševića, koji je ovoj čorbi dodao i malo špjunske mirođije, rekavši da je plan “Posljednja šansa” – realan, i da ga “posjeduju obavještajne službe”. Naravno, ne reče i koje, jer bi se neko mogao sjetiti da ih priupita.

– Inicijatori tih akcija su pojedine zapadne vlade, uz opravdanje da se bore protiv “ruskog uticaja”. Ipak, najprljaviji dio posla – uništenje Srpske, prepustili su kadru Saveza za promjene u Sarajevu – naveo je Galijašević.

Da bi se svemu dalo i logično “opravdanje” i dobilo na ozbiljnosti teze, u tekstu je navedena i tvrdnja neimenovanog izvora portala “Oslobođenje” po kojoj će, ako plan “Posljednja šansa” uspije, SDS-ovom ministar Mirko Šarović biti predsedavajući Savjeta ministara, Dragan Mektić ostati na sadašnjoj funkciji, a Zdravko Krsmanović postati direktor Policije Republike Srpske.

Zanimljivo je da su se na ovaj propagandni mamac RTRS-a upecali i funkcioneri opozicije, valjda računajući da će biti dovoljno da to nazovu budalaštinama i nebulozama.

Nisu shvatili da se nakon valjanja u medijskom blatu RTRS-a, u kojem blata dodaje i SRNA, ne može izaći čist. Barem ne u očima onih kome je ova jeftina propaganda namijenjena.

Što je još žalosnije, niko se nije potrudio da prethodno “zagugla” ime navodnog autora teksta objavljenog na portalu “Oslobođenje” (Radosav Milutinović). Da jeste, uvjerio bi se da takav ne postoji, što je gotovo nevjerovatno za nekog ko piše za onlajn medije.

Opozicija je odavno trebala da shvati da jedini odgovor koji RTRS zaslužuje od njih može da glasi: Puu! Fuuj! – ili kako god se slovno moglo predstaviti pljuvanje u mikrofon.

Uzgred budi rečeno, opozicija bi trebalo da provjeri kome od članova Upravnog odbora RTRS-a je u međuvremenu istekao mandat.

Ž.R/Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *