Nestabilno vrijeme uz vjetar i kišu poslije podne

Društvo

Danas se očekuje nestabilno vrijeme uz jače pljuskove sa grmljavinom koji se premještaju od zapada. Očekuju se i lokalne negode uz jače i obilnije padavine, pojačan vjetar i pojavu grada ponegdje.

Ujutru i prepodne sunčano i toplo vrijeme, na istoku umjereno oblačno uz slabu kišu samo ponegdje. Od sredine dana vrlo nestabilno i na zapadu dolazi do naoblačenja uz pljuskove sa grmljavinom, a pljuskovi će se brzo širiti preko sjevernih predjela. Očekuju se jače i obilnije padavine, pogotovo na zapadu. Biće i uslova za lokalne nepogode uz jače pljuskove, jak do olujni vetar i pojavu grada ponegde.

Popodne i do večeri pljuskovi će se proširiti do istoka i juga. Uveče i u noći oblačno uz umjerenu do jaku kišu u većini predjela, samo će na jugu padati slaba kiša.

Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova, pri pljuskovima povremeno jak.

Jutarnja temperatura vazduha od 9°C do 15°C, u višim predelima od 6°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 20°C do 27°C, u višim predelima od 17°C. Popodne uz pljuskove pad temperature.

PROGNOZA VREMENA ZA BANJALUKU

Prijepodne pretežno sunčano i toplo vreme. Sredinom dana razvoj oblaka koji donose prve pljuskove sa grmljavinom, a popodne pljuskovi jačaju uz sve češću kišu.

Moguće su i lokalne nepogode uz jače padavine, a ima uslova i za pojavu grada. Uveče i u noći oblačno sa kišom.

Duvaće slab vjetar sjevernih smjerova, pri pljuskovima prolazno jak.

Jutarnja temperatura oko 12°C, a najviša dnevna oko 23°C.

 

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *