Inspektori pišu kazne zbog nepoštovanja zaštitnih mjera

Društvo

U toku proteklog vikenda inspektori Inspektorata RS su zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama privrednim subjektima izrekli kazne u iznosu od 10.200 KM.

 

Inspekcijski organi Republike Srpske nastavili su sa pojačanim kontrolama u večernjim satima, sa akcentom na ugostiteljske objekte.

 

“Republički inspektori u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave u toku vikenda izvršili su 453 inspekcijske kontrole i u sedam slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju”, saopšteno je iz Republičke uprave za inspekcijske poslove.

 

U okviru navedenih kontrola izvršenih u proteklom periodu, inspektori su do sada izrekli kazne u ukupnom iznosu od 124.550 KM.

 

Uz ogromne napore koje ulažu nadležni organi na provođenju mjera prevencije, otežane uslove rada i poslovanja u kojima većina privrednih subjekata poštuje date preporuke, iz Instituta još jednom pozivaju građane da se pridržavaju preventivnih mjera i izbjegavaju nepotrebna okupljanja u većem broju.

 

“Korona virus se sve više širi među mlađom populacijom, te ovim putem apelujemo na mlade ljude, kao i njihove roditelje, da preduzmu potrebne mjere predostrožnosti, da drže distancu i nose maske, jer ishod borbe sa virusom korona trenutno zavisi od naše kolektivne odgovornosti”, apeluju iz Inspektorata.

 

Nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *