Policija istražuje u Centru za predškolsko vaspitanje

Društvo

Banjalučka policija izuzima dokumentaciju iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u ovom gradu, zbog sumnje da je bivša direktorica Jelena Kurtinović nezakonito povećala platu sebi i svojim saradnicima, saznaje portal Capital.

 

Sektor kriminalističke policije Policijske uprave Banjaluka traži Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u ovoj predškolskoj ustanovi, Posebni kolektivni ugovor za zaposlene u oblasti obrazovanja i kulture, te spornu Odluku o povećanju plata iz 2016. godine.

 

Podsjećamo, kako je portal Capital nedavno pisao, Kurtinovićka je u septembru 2016. godine, samo nekoliko mjeseci nakon što je sjela u direktorsku fotelju, sebi povećala platu za 20 odsto, a saradnicima od šest do 10 odsto. Tako uvećanu platu primala je sve dok nedavno nije napustila funkciju.

 

U Odluci koju je sama donijela i potpisala ona se pozvala na Posebni kolektivni ugovor za zaposlene u oblasti obrazovanja i kulture Republike Srpske iz 2014. godine, prema kojem je imala pravo na povećanje plate u slučajevima kada dolazi do “posebnih opterećenja”.

 

Međutim, nekoliko sedmica prije nego što je potpisala ovaj sporni akt, sredinom avgusta na snagu je stupio novi Posebni kolektivni ugovor u kojem nije postojalo bilo kakvo uporište za povećanje plate. Preciznije rečeno, akt na koji se pozivala kada je sebi povećala platu nije bio važeći.

 

Ona je u izjavi za Capital kazala kako je sve odluke donijela u skladu sa zakonom.

 

Funkciju direktora je obavljala do kraja prošlog mjeseca kada ju je na toj poziciji zamjenila Andrea Dorić.

 

Capital.ba

Tagged

1 thought on “Policija istražuje u Centru za predškolsko vaspitanje

  1. Pa zar ta osoba nije odavno bila hvaljena na sva usta da je jedan od najboljih kadrova vladajuće političke garniture? Sami ste govorili i sami ste porekli, ali nemate obraza i sada treba još nekog udomiti. Onda ide ona stara ajde jovo nanovo dok može.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *