Banjaluka: U toku modernizacija makadamskih saobraćajnica

Društvo

U okviru aktivnosti modernizacije gradskih makadamskih saobraćajnica, vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve, Slaviša Sandić, obišao je danas gradilište u Ponirskoj ulici, u naselju Debeljaci.

On je rekao da je završena priprema makadamskog dijela saobraćajnice u dužini od 350 metara i da će sutra biti obavljeno asfaltiranje, ukoliko to vremenski uslovi dozvole.

Sandić je dodao da će se u Debeljacima raditi i ogranak Ulice Tešana Podrugovića, te da je već urađen ogranak Ulice Arčibalda Rajsa. On je, ovom prilikom, razgovarao i sa mještanima, koji su izrazili svoje zadovoljstvo zbog asfaltiranja ove saobraćajnice, uz napomenu da će im to u znatnoj mjeri olakšati svakodnevne životne aktivnosti.

Inače, iz gradskog budžeta, u ovoj godini je za modernizaciju gradskih makadamskih saobraćajnica predviđeno ukupno 250.000 KM.

Uskoro vibracione trake u dijelu Njegoševe ulice

Na dijelu Njegoševe ulice, od Ulice Milana Knežine ka Ulici Zore Kovačević, u narednim danima biće postavljene vibracione trake sa ciljem povećanja bezbjednosti saobraćaja.

Postavljanje vibracionih traka biće obavljeno na osnovu analize nadležnog Odjeljenja za saobraćaj i puteve. Takođe, analizom je utvrđeno da postavljanje tzv. ležećih policajaca ne bi riješilo problem, jer bi ih trebalo da bude postavljeno desetak, te je odlučeno da se postave vibracione trake.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve napominju da je krajem prošle godine na dijelu Njegoševe ulice, od Ulice Zore Kovačević ka zapadnom tranzitu, postavljena promjenljiva saobraćajna signalizacija koja pokazuje brzinu kretanja te upozorava učesnike u saobraćaju da voze neprilagođenom, odnosno nebezbjednom brzinom. Tu je i klasična saobraćajna signalizacija, ali na žutim reflektujućim tablama zbog bolje uočljivosti i većeg efekta na skretanje pažnje vozačima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *