Sunčano sa temperaturom do 35 stepeni

Društvo

Danas se očekuje sunčano, veoma toplo i vruće vrijeme, a popodne izolovani lokalni pljuskovi i grmljavinski procesi.

Ujutro vedro uz malu oblačnost, osim umjerene oblačnosti u regionima gdje je bilo nestabilnosti. I dalje samo lokalno u kotlinskim predjelima s kratkotrajnom maglom. Tokom dana sunčano i veoma toplo,a u mnogim predjelima vruće. Biće lokalnog razvoja oblaka nestabilnosti, koji će usloviti kraće popodnevne i večernje pljuskove i grmljavinske procese. Najveća vjerovatnoća za njih je na zapadu i sjeverozapadu, a kasnije prolazno na istoku, uglavnom uz rijeku Drinu (njen srednji i gornji tok). Prema večeri raslojavanje oblačnosti i njeno smanjenje.

U većini ostalih predjela ostaće sunčano, suvo, ponegdje sparno i vruće.

Vjetar slab i promjenjljiv, na sjeveru istočni, a na jugu zapadni, u centralnom pojasu sjeverni i sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura vazduha od 12°C do 17°C, na jugu i sjeveru ponegdje oko 19°C, u planinama od 10°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 30°C do 35°C, lokalno na sjeveru stepen viša. u planinskim predjelima od 25°C.

PROGNOZA VREMENA ZA BANJALUKU

Sunčano i vruće uz malu dnevnu oblačnost. Poslepodne i uveče u široj regiji umjeren razvoj oblaka nestabilnosti usloviće prolazno po koji pljusak i grmljavinski proces. Za sam grad postoji manja vjerovatnoća za pljusak i grmljavinu.

Vjetar slab, istočni.

Jutarnja temperatura oko 18°C, a najviša dnevna oko 35°C.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *