Udruženje “Hrvatska žena Livno” državi vraća spornih 100.000 KM donacije

Društvo

Udruženje “Hrvatska žena Livno”, tačnije nova predsjednica ove udruge Ilijana Dronjić, uskoro će vratiti 100.000 KM Ministarstvu civilnih poslova BiH (MCP) kojih su dobili za projekt ‘Sanacija i rekonstrukcija radi očuvanja kulturne baštine’, potvrdili su iz MCP-a.

Kako Dnevni list saznaje od glasnogovornice Ministarstva civilnih poslova BiH (MCP BiH) Zorice Rulj, od ovog Udruženja prema Ministarstvu je poslan akt da se novac želi vratiti.

“Nakon tog akta mi smo poslali instrukcije kako da se novac vrati i još uvijek nismo dobili uplatnicu, ali s obzirom na navedeni akt, istu očekujemo uskoro. Novac će biti uplaćen na račun institucija, kao što i nalaže potrebna procedura”, potvrdila je Rulj.

Povrat novca epilog je afere o dodjeli sredstva Savjeta ministara BiH u području projekata kulture udruženju “Hrvatska žena”, a na koje je aplicirala Tihana Krželj, tadašnja predsjednica udruženja i zastupnica HDZ-a BiH u Skupštini HBK, ali i snaha zamjenice predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i zamjenice predsjednika HDZ-a BiH, Borjane Krišto.

klix.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *