Direktor RTRS Draško Milinović obezbijedio pare za isplatu Gorana Suvare!?

Društvo

Grujić je na početku pres konferencije teško optužio rukovodstvo RTRS zbog učešća u korupciji i namještanju političkih afera u koje je uključen i predsjednik RS Milorad Dodik.

Boris Grujić, svjedok saradnje urednika i rukovodstva Javnog RTV servisa RS sa Goranom Suvarom, u vrijeme kada se ovaj presuđeni kriminalac krio od pravosuđa RS i BiH u Srbiji, održao je najavljenu konferenciju za novinare u Banjaluci.

– Kada je u javnost izašao snimak razgovora između Mile Radišića i Gorana Suvare, u Novi Sad je došao Siniša Mihailović, glavni urednik informativnog programa RTRS-a. On je došao po nalogu Draška Milinovića i tražio od Suvare da učini sve kako bi diskreditovao i omalovažio svu opoziciju u RS, a naročito SDS, tvrdi Grujić.

On je naveo da je lično bio prisutan kada su Goran Suvara i urednik informativnog programa RTRS Siniša Mihailović zajedno iznajmili „stan-na-dan“ u Novom Sadu koji su platili 30 EUR u Ulici Sonje Marinković br. 16. gdje su snimali i prilog za RTRS.

Tu je, tvrdi Grujić, snimljen i telefonski razgovor, kada je Suvara pozvao ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, sa namjerom da ga kompromituje.

– Pitam javno Sinišu Mihailovića otkud mu novac da donosi Goranu Suvari? Donio mu je ukupno, po sopstvenom priznanju 70.000 EUR, u više navrata. Lično sam bio prisutan više puta kada je Siniša Mihailović predavao novac Goranu Suvari i to tvrdim pod punom moralnom i materijalnom odgovornošću.

Na pitanje novinara u kojem svojstvu je prisustvovao primopredaji novca, Grujić je rekao da je bio pozvan i da poznaje od ranije Gorana Suvaru.

Grujić tvrdi da za sve postoje dokazi, snimljeni razgovori i viber prepiske između Siniše Mihailovića i Gorana Suvare, kao i da je generalni direktor RTRS Draško Milinović bio upućen u sve.

– Čak sam bio u prilici da čujem razgovor između Siniše Mihailovića i Gorana Suvare, kada ga je zvao i rekao: Nisam još krenuo da ti donesem pare, čekam Draška (Milinovića) da mi donese, evo me na parkingu ispred RTRS-a!

Boris Grujić je najavio da će više informacija o odnosu SNSD-a i Milorada Dodika sa RTRS-om i Suvarom saopštini na pres konferenciji koju će uskoro održati ispred Palate Republike.

– Želim da poručim ovog puta da ću ja biti najveći izdajnik i veleizdajnik njegovog lopovluka i kriminala i sistematske pljačke Republike Srpske, pa se on više neće sprdati sa narodom RS kako je ostao bez para pa je morao prodati u Beogradu neke stanove kako bi došao do para, rekao je Grujić na početku.

Goran Suvara je u oktobru 2015. godine posredstvom RTRS tvrdio da mu je SDS platio 50 hiljada EUR za tajno snimanje kontroverznog biznismena Mile Radišića o tome kako je Milorad Dodik prao novac ulažući 15-20 miliona u izgradnju poslovne zgrade Grand trejda. Suvara je, prema vlastitom priznanju, snimio razgovor i primio novac koji mu je stigao u Srbiju zajedno sa ekipom RTRS.

Boris Grujić je u petak saslušan u Policijskoj upravi Banjaluka, nakon što je policija zaprimila anonimnu prijavu protiv njega. Iz policije je saopšteno da je o ovom slučaju otvorena istraga i da je o svemu obaviješteno tužilaštvo.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *