Banjaluka: Prekomjerna potrošnja uvela nove redukcije

Društvo

Potrošnja vode sa pojedinih izvorišta posljednjih dana povećana je od tri do pet puta, zbog čega će doći do povećanja redukcije isporuke vode za 24 časa u seoskim područjima koja su već bila u režimu smanjenja isporuke vode, izjavio je direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić.

– Redukcija od 48 časova koja je na snazi u Gornjoj Piskavici, Potkozarju, Verićima, Borkovićima i Bistrici biće povećana na 72 časa. U Donjim Kolima, Rekavicama jedan, Memićima i Javoranima dosadašnja redukcija od 24 časa biće povećana na 48 časova. Pojedini dijelovi sela već 15 dana nemaju vodu. Moraćemo u većoj mjeri sprovoditi isključenja da bi ona dobila vodu, a prognoze vremena najavljuju još jedan vrući talas – objasnio je Ilić.

On apeluje na stanovnike sela da racionalno troše vodu.

– Voda koju isporučujemo sa naših izvorišta ima tri namjene: za ljude, za sanitarno-higijenske potrebe i u ruralnom dijelu za stoku. Nije za zalijevanje bašta i stvaranje nepotrebnih rezervi. Molimo za solidarnost. Problem nam je u Potkozarju gdje ljudi koriste lokalne vodovode koji nemaju dovoljan kapacitet i ne žele da se prebace na gradsku mrežu – kazao je Ilić.

 

Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *