Banjaluka: Balaban podnio neopozivu ostavku

Društvo

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban podnio je danas neopozivu ostavku na ovu funkciju, prije nego što se lokalni parlament izjasnio o zahtjevu vladajuće koalicije za njegovo razrješenje.

Balaban je na početku sjednice Skupštine grada izjavio da podnosi ostavku i da poslije toga, prema skupštinskom poslovniku, neće biti rasprave niti glasanja o zahtjevu za njegovo razrješenje.

“Ova ostavka ostavlja prostor da se odmah imenuje novi predsjednik Skupštine grada”, rekao je Balaban u obraćanju odbornicima.

Zahtjev za razješenje Balabana, koji je bio na dnevnom redu današnje Skupštine, potpisalo je 18 odbornika vladajuće koalicije – SNSD-a, DNS-a, SP-a, Ujedinjene Srpske i predstavnika nacionalnih manjina.

Balaban je nedavno, zajedno sa odbornicima Stojanom Vukajlovićem i Nenadom Šibarevićem, napustio Demokratski narodni savez i formirao novi odbornički klub pod nazivom “Sloboda”.

U nastavku današnje sjednice odbornici bi trebalo da se izjasne o prijedlogu vladajuće koalicije da se za novog predsjednika skupštine imenuje nezavisni odbornik Zoran Talić.

Predsjednici gradskih odbora SNSD-a, DNS-a, SP-a, Ujedinjene Srpske i odbornik iz reda nacionalnih manjina odlučili su 3. jula da bude pokrenut postupak za razrješenje Balabana.

Konstatovano je da je u proteklom periodu narušen odnos unutar koalicije, zbog čega je predsjednik Skupštine grada još ranije pozvan da podnese ostavku.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *