Banjaluka: Policija tvrdi da se napadač na žene ubio prije hapšenja

Društvo

Muškarac koji je osumnjičen da je posljednjih sedmica presretao, napadao i prijetio ženama u Banjaluci izvršio je samoubistvo prije nego što je uhapšen.

Prema informacijama koje je objavio Glas Srpske, sumnja se da je on odgovoran za niz napada, koji su se uglavnom dešavali pod okriljem noći. Napadi su počeli krajem maja u centru grada, a posljednji su se dogodili u ponedjeljak i utorak kada su na banjalučkom izletištu Banj Brdo na meti bile dvije žene iz Banjaluke.

U Policijskoj upravi Banjaluka danas je održana vanredna konferencija za novinare o rezultatima rada u vezi sa rasvjetljavanjem napada nepoznatog lica na žene na području Grada Banjaluka.

Policija je ističe da je utvrdila identitet napadača, ali da je on u međuvremenu izvršio samoubistvo. Novinari su insistirali na više detalja, ali su ostali bez odgovora.

Iz šturih izjava može se zaključiti da je riječ o odvojenim slučajevima i o različitim napadima na žene u Banjaluci. Slučaj u kojem se dogodilo samoubistvo tokom istrage nema veze sa napadima od 23. jula ove godine oko 8:30  u ulicama Petra Rađenovića i Ranka Šipke, kada je muškarac u ovim ulicama skidao odjeću sa sebe. On je lišen slobode i procesuiran po Zakonu o javnom redu i miru.

Željko Spasojević, načelnik Policijske uprave Banjaluka nije htio da odgovara na novinarska pitanja o samoubistvu osumnjičenog za napad, “zbog specifičnih okolnosti” pod kojima se sve dogodilo.

– Rekao sam da je lice identifikovano i da je tužilaštvu dostavljen izvještaj, ali da zbog postojanja specifičnih okolnosti u vezi sa tim slučajevima, a koje su nastale u toku rada na rasvetljavanju navedenih događaja, ne možemo više saopštavati detalje u vezi sa tim, rekao je Spasojević.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *