Teslić: Miličević saslušan u okviru istrage o naplati parkinga

Društvo

Milan Miličević, načelnik opštine Teslić, saslušan je danas u MUP-u Republike Srpske, u okviru istrage o nezakonitostima i zloupotrebama u vezi sa naplatom parkinga u Tesliću.

Miličević se po pozivu MUP-a RS danas oko 13 časova odazvao na saslušanje u pratnji advokata, prenosi SrpskaCafe, pozivajući se na saznanja iz MUP-a.

Miličevića navodno sumnjiče da je znao da su pojedini službenici opštine Teslić umiješani u nezakonitosti sa naplatom parkinga, ali da ništa nije učinio kako bi to spriječio.

Krim policija je 24. avgusta ove godine uhapsila su Sinišu Gavrića, šefa Parking službe u Tesliću, zbog sumnje da je počinio krivična djela pronevjere i zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja.

Na teret mu se stavlja da je, posredstvom određenih ljudi, u posljednjih pet godina izrađivao i prodavao falsifikovane kartice za parking na kojima je opština Teslić oštećena za oko 100.000 KM.

Miličević je, prema informacijama iz MUP-a, 2015. godine formirao internu komisiju koja je provjerila poslovanje parking službe i utvrdila da je u periodu od 2013. do 2015. godine opština na parking kartama imala manjak od 34.000 KM.

Izvještaj o tome je navodno dostavljen Miličeviću, ali u MUP RS navode da je on to ignorisao i tako omogućio osumnjičenima da nastave sa nezakonitim aktivnostima, zbog čega se i sam našao pod istragom.

Prema informacijama iz Opštinske uprave, dokument Odjeljenja za finansije Opštinske uprave Teslić, u kojem se navodi manjak od 34.200 KM, suštinski odnosi na period od uspostavljanja parking službe, to jest od 2010. godine kada je na vlasti bio SNSD.

Zanimljivo je da je zamjenik tadašnjeg načelnika opštine Teslić, Save Kasapovića (SNSD), a istovremeno i načelnik Odjeljenja za finansije, bio Miodrag Lukić, sadašnji savjetnik premijerke Željke Cvijanović.

Do sada je u istrazi ispitano više lica iz Opštinske uprave Teslić, kao i lica angažovanih na prodaji karata, ali neregularnosti za koju bi bila odgovorna aktuelna Opštinska uprava, nije bilo.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *