Pješaci na Starčevici stradaju zbog nemara gradskih vlasti

Društvo

Redakciji portala ISTINITO obratio se čitalas iz banjalučkog naselja Starčevica koji ukazuje na probleme u bezbjednosti saobraćaja zbog loše saobraćajne infratsrukture. Ovi problemi već godinama ugrožajavju pješake, a posebno djecu.

Objavljujemo izvorno pismo čitaoca i fotografije kojima dokazuje navedene činjenice.

Postovana Redakcijo,

Pišem kao roditelj i građanin Grada Banja Luka.

Danas je 2017 godina i trebali bih već odavno u ovom gradu da imamo trotoare i saobraćajnice kojima se može hodati kao čovjek, bez da vam budu mokre noge, ili da upadate u rupe i lomite prste, a saobraćajnice bez rupa. Poslije svake pogođene rupe treba intervencija u auto servisu.

U prilogu vam šaljem slike kao dokaz, a lokacija je Starčevica, Jug Bogdana kod pasarele. Ta pasarela, jedna od najružnijih arhitektonskih projekata grada Banjaluka je često prljava, puna fekalija, začepljeni su odvodi i iz tog razloga djeca koja sa Starčevice idu u školu “Branko Radičević” izbjegavaju prelaz preko pasarele.

Rezultat toga je trčanje preko ulice, nezgode, teže i lakše tjelesne povrede, jer je automobil udario učenike, pješake koji pretrčavaju cestu.

Automobili jure tim saobraćajnicama kao da su na autoputu. Sa druge strane pješački trotoar je u još gorem stanju, a posebno kad su kiše i snijeg tu su cijela jezera i nemoguće je proći bez gumenih dubokih čizama.

Molim vas da objavite članak o ovom problemu i slike kao dokaz stanja toga, ne bi li Grad Banja Luka poslije više od 20 godina vidio da postoji tu problem i rješio to pozitivno.

S poštovanjem,
Vaš redovan čitalac Goran

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *