SDS dopunio krivičnu prijavu protiv direktora RTRS

Društvo

Srpska demokratska stranka uputila je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dopunu krivične prijave protiv generalnog direktora Radio-televizije Republike Srpske Draška Milinovića zbog zloupotrebe službenog položaja.

SDS se na dopunu već ranije podnesene krivične prijave odlučila zbog osnovane sumnje da Milinović nije izvršio pravdanje utrošenih sredstava u iznosu od pet miliona KM za projekat “Opremanje Radio-televizije Republike Srpske”, čime je počinio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

– Iz izvještaja Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske vidljivo je da je Milinović, mimo Programa javnih investicija Srpske za 2016-2018. godinu, izdvojio sredstva za projekat `Opremanje Radio-televizije Republike Srpske` u iznosu od pet miliona KM, navodi se u saopštenju SDS-a.

U SDS-u smatraju da je Milinović realokacijom finansijskih sredstava, mimo odobrenog budžeta za javne investicije, izvršio krivično djelo zloupotrebe službenog položaja.

SDS očekuje od nadležnog tužilaštva da ispita dostavljene navode i da razmotri navode iz revizorskog izvješaja nedavno smijenjenog revizora Duška Šnjegote.

U SDS-u navode da je “posebno simptomatična činjenica da je Šnjegota podnio ostavku na mjesto glavnog revizora samo nekoliko dana nakon što su mediji prenijeli informaciju da trpi javne pritiske zbog navoda iz revizorskog izvještaja”.

– Da li je i Milinović prijetio Šnjegoti zbog kritika na račun poslovanja RTRS-a na sastanku u jednom banjalučkom ugostiteljskom objektu krajem avgusta, o kome su mediji takođe pisali, ostaje da se vidi i da nadležno tužilaštvo ispita”, navodi se u saopštenju SDS-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *