Granulić: Vlada da smijeni sve direktore koji vrše mobing!

Društvo

Predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Repubike Srpske Milenko Granulić pozdravio je odluku Vlade RS o smjeni direktora Opšte bolnice u Zvorniku Milorada Drljevića, zbog narušenih međuljudskih odnosa u toj zdravstvenoj ustanovi.

Granulić je rekao da je posljednjih nekoliko mjeseci došlo do veoma loših međuljudskih odnosa, što je kulminiralo odlaskom velikog broja ljekara iz ove medicinske ustanove.

– Osim toga, smijenjeni direktor se, kršeći međunarodne konvencije, miješao u rad Sindikalne organizacije Opšte bolnice u Zvorniku, naglasio je Granulić.

On je istakao da očekuje da će Vlada na isti način postupiti i prema svim drugim poslodavcima koji vrše mobing nad radnicima u zdravstvenim ustanovama.

– Nakon primopredaje dužnosti vidjećemo kakvo je pravo stanje Opšte bolnice u Zvorniku, kada je riječ o dugovanjima prema radnicima, rekao je Granulić.

Vlada Republike Srpske razriješila je juče dužnosti direktora Opšte bolnice u Zvorniku Milorada Drljevića i za vršioca dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove imenovala Jovana Okuku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *