Inspekcija rada najavila kontrolu RTRS-a!

Društvo

U utorak, 10. oktobra, gostujući u emisiji “Srpska danas” u programu Radio-televizije Republike Srpske, Zoran Mikanović, glavni republički inspektor rada mogao se lično uvjeriti da JP Radio-televizija Republike Srpske ne poštuje Zakon o radu RS.

Naime, u program se direktno uključila novinarka RTRS Hana Hadžibegović koja je izjavila da već dvije i po godine potpisuje ugovor o privremenim i povremenim poslovima na RTRS, a da ima njenih kolega koji takve ugovore potpisuju i po osam godina.

Republičkoj Upravi za za inspekcijske poslove 12. oktobra uputili smo pitanje: Šta je Inspektorat preduzeo u vezi sa ovim konkretnim slučajem, odnosno javno iznesenom tvrdnjom?

Nakon sedam dana iz Inspektorata je danas stigao kratak odgovor.

– U vezi sa Vašim pitanjem možemo Vas obavijestiti da je operativnim planom kontrola za narednu sedmicu planirana i kontrola iz oblasti radnih odnosa na Radio Televiziji Republike Srpske, najavila je portparol Inspektorata Dušanka Makivić.

Javna je tajna da već godinama stotine mladih novinara poluilegalno rade na Javnom RTV servisu republike Srpske. Emisija “Srpska danas” od 10. oktobra pokazala je krajnje licemjerstvo menadžmenta i uredništva RTRS, koje se bavilo temom rada na crno, a istovremeno tu pojavu toleriše godinama u svojim redovima.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *