Bjeković: Dodik obećao da će greške biti ispravljene

Društvo

Hirurg u Opštoj bolnici Zvornik Goran Bjeković izjavio je danas u Banjaluci da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uvažio argumente ljekara ove bolnice i da bi u naredenih nekoliko dana trebalo da bude pronađen kompromis i riješeni problemi u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

“Dodik nas je strpljivo saslušao i uvažio naše argumente. Mislim da je shvatio sa kakvim problemima se suočavamo i moje veliko zadovoljstvo je što je rekao da će učiniti sve da bude ispravljena greška počinjena u bolnici”, rekao je Bjeković novinarima nakon sastanka ljekara Opšte bolnice Zvornik sa predsjednikom Republike.

Bjeković nije mogao konkretno odgovoriti ko će biti načelnik zvorničke bolnice i ponovio da postoji “uvjeravanje predsjednika Srpske da će greške biti ispravljene”.

Hirurg Zoran Komljenović rekao je da ostavke načelnika odjeljenja u Opštoj bolnici Zvornik neće biti povučene.

“Predsjednik nam je dao ‘mapu puta’ kako bi trebalo sve da izgleda i pozvao nas da se vratimo na posao. Nismo ni bili u štrajku, nego smo imali 15-ominutne obustave rada. Dogovorili smo se da će se u narednih par dana dosta toga riješiti, a najvjerovatnije će biti neki kompromis”, rekao je Komljenović.

On je naveo da će ljekari nastaviti sa radom i vidjeti da li će im biti riješeni problemi.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da je zabrinut za trenutnu situaciju u zvorničkoj bolnici.

“Želja mi je da se doktori vrate na posao, da ne protestuju, te da se rješenja traže svakodnevno”, dodao je Stevanović, koji je i funkcioner SNSD-a.

On tvrdi da nikada nije bio u sukobu sa vrhom SNSD-a.

Sastanku je prisustvovao i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić.

Ljekari Opšte bolnice Zvornik od 14. oktobra održavaju informativne razgovore ispred ove zdravstvene ustanove, jer su nezadovoljni smjenom bivšeg direktora Milorada Drljevića i imenovanjem vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Jovana Okuke.

Komisija Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske izvršila je u ponedjeljak, 23. oktobra, primopredaju dužnosti između novoimenovanog vršioca dužnosti direktora Okuke i bivšeg direktora Drljevića, koji nije prisustvovao radu ove komisije.

Vlada Republike Srpske razriješila je 12. oktobra Drljevića funkcije direktora Opšte bolnice Zvornik, a za vršioca dužnosti direktora imenovala Jovana Okuku.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *