Oštar tv duel između Perića i Tegeltije (VIDEO)

Društvo

Oštra diskusija u studiju TV1 između predsjednika VTSV-a Milana Tegeltije i sudije Suda BiH Branka Perića.

Perić je zapitao kako je moguće da Dodik izjavljuje da je ispitivanje ratne prošlosti njegova ideja na što reaguju sve relevante institucije dok je istovremeno pravosuđe podijeljeno, a da predsjednik VTSV-a nije zakazao vanrednu sjednicu nego je našao da odgovara njemu.

Tegeltija je odgovorio da on nije glasnogovornik Milorada Dodika niti prati šta Dodik govori te kazao da Perić nema nikakve dokaze za ono što je rekao, ujedno podsjetivši na jedno ranije pismo u kojem Perić piše da pojedini mediji optužuju sudije bez ikakvih dokaza. Dodao je da se Perić služi klasičnim manipulacijama kako bi pridobio jedan dio javnosti koja je protiv Milorad Dodika.

Dodao je da Perić pokušava omalovažavati ljude koji sjede u VTSV-u, kazavši da svi problemi u VTS-u potiču iz perioda kada je Perić bio na njegovom čelu, istaknuvši da je Perić sam sebe izabrao za predsjednika Suda, a sada VSTV-u osporava kriterije.

Perić ipak smatra da je Tegeltija uništio sve što je u tome periodu stvoreno i da se to činjenice i da je njegova najveća greška upravo izbor Tegeltije koji je, kako je kazao Perić, došao na poziciju predsjednika Suda, a nije imao urađenih pet presuda pa iza Tegeltije ne stoji nikakav kredibilitet.

Preporučujući Tegeltiji da se smiri dodao je da bi bilo dobro da Tegeltija pojasni šta je uradio na aktuelnoj funkciji i da je smatrao da je Tegeltija potencijal. On je kazao da je Tegeltijino jedino iskustvo kafana i harmonika.

Tegeltija je kazao da je on kao student svirao po kafanama, ali da se toga ne stidi.

Perić je ponovio da Tegeltija nije ništa uradio i da je vodio optužnicu protiv Dodika koja je propala.

{youtube}sxIs0kf6AHU?t=19m21s{/youtube}

vijesti.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *