Banjaluka: Popuna drvoreda u centralnoj gradskoj ulici

Društvo

Danas je počela popuna drvoreda u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića. Prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove, na prazna mjesta u ovom drvoredu biće zasađene nove sadnice, i to ukupno 40 komada globoznog jasena.

Inače, povoljne vremenske prilike omogućile su nastavak sadnje novih sadnica i na drugim lokacijama na području grada.

Kako su najavili iz nadležnog odjeljenja, u narednom periodu planirano je da se zasadi 30 sadnica lipe na zapadnom tranizitu i 50 sadnica ginko bilobe kod novosagrađenih dječijih igrališta. Planirana je i sadnja crnogoričnog drveća u blokovskom zelenilu, zatim sadnja živih ograda i dekorativnog grmlja.

Od drugih radova javnog zelenila, početkom sedmice radnici “Tamarisa” posadili su sezonsko cvijeće u Parku „Petar Kočić“, kod spomenika banu Milosavljeviću, te u parkiću kod Narodnog pozorišta RS. U okviru jesenje zamjene cvijeća, jednogodišnje cvjetnice zamijenjene su dvogodišnjim maćuhicama na oko 630 m2 cvijetnjaka.

-Maćuhice su otporne na niske temperature, pa daju posebnu čar cvijetnjacima preko zime. Ima ih raznih boja, od jednobojnih gotovo svih nijansi te višebojnih u svim kombinacijama. Traju do maja naredne godine kada na red dolaze jednogodišnje cvjetnice – rekli su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *