Na banjalučkoj velikoj pijaci sve više kupaca

Društvo

Trotoar ispred banjalučke velike pijace šareni se od odjeće, obuće i suđa. Na improvizovanim štandovima može se pronaći svašta, od igle do lokomotive.

Niske cijene i šarolika ponuda sve češće privlače kupce. Svjetlana Pašić, koja već godinama prodaje na ulazu u stočnu pijacu kaže da u zadnje vrijeme prodaja ide lošije, jer im komunalna policija brani prodaju na trotoaru.

“Neki dan su bili, svi su pobjegli, ja sam tu bila, samo su me pitali, ja sam rekla izvinite, samo da imam ljeba uzeti”, rekla je Svjetlana Pašić.

Jakne za 15 do 20 maraka, obuća za 10-ak maraka skluplja-cijene su koje variraju na trotoaru spasa, kako prodavci u šali kažu. Ipak pronađe se i nešto skuplje.

Na improvizovanoj tržnici, može se pronaći polovna, ali i roba sa etiketom. Prodavci kažu da se sve češće dešavaju i cjenkanja, ali oni na to pristaju, samo da bi nešto zaradili.

Svaka roba ima svog kupca. Pa tako uvijek po povoljnoj cijeni se može naći nešto. Kupce koje smo zatekli, kažu da su zadovoljni današnjom kupovinom, cjenkanjem im je i ostala marka viška u džepu.

Svake sedmice na tom mjestu pojavi se novi izlagač sa svojim ponudama. Kupci, kažu da je već postala tradicija da dođu do pijace, pa ako ništa, da vide šta ima.

ATV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *