Radojičić odgovarao na pitanja o toplani, asfaltiranju ulica i saobraćaju

Društvo

U razgovoru tokom “Facebook i Twitter časa” građani su gradonačelniku Igoru Radojičiću, postavljali raznovrsna pitanja a najviše ih je bilo o toplani, asfaltiranju ulica i saobraćaja u gradu.

Na pitanja o toplani i sa isključenjima zbog lošeg grijanja, te komentarima da je ona klinički mrtva, Radojičić je odgovorio da ona ne može da se ugasi jer bi se to negativno odrazilo i nastao bi kolaps.

“Građani će biti prezadovoljni sa novom toplanom, i od januara će svi biti zadovoljni, neće se isključivati već se priključivati na toplanu”, odgovorio je Radojičić.

On je kazao i da smatra da neće imati problema sa drvenom sječkom, imaju ugovor sa Šumama RS, te im se javljaju i razni ponuđači.

Na pitanja o asfaltiranju ulica odgovorio je da su radovi za ovu godinu uglavnom završeni i da su u toku planovi za iduću godinu, kao i da mnogo toga zavisi od Mjesnih zajednica, koji će morati predložiti prioritete.

Dodao je da su počeli gradnju kružnog toka na Rebrovcu, a iduće godine su im u planu još tri kružna toka i izgradnja desnih traka na gradskim saobraćajnicama kako bi se smanjila gužva. U planu je zaobilaznica od Glamočana prema Manjači, koje je u nadležnosti Puteva RS, a radi se o kapitalnom projektu. Istakao je da je planirano i spajanje i istočnog i zapadnog tranizita koje je prvobitno zamišljeno kao zaobilaznice, a postale su gradske saobraćajnice.

Pored toga planirana je izgradnja trotoara koji su prijeko potrebni, a prioriteti su trotoari u Zalužanima i Vrbanji, te da imaju mnogo zahtjeva.

Na pitanjima o mostu u Priječanima, gradonačelnik je rekao da će on biti na proljeće u finkciji.

Bilo je riječi i o unapređenju javnog gradskog prevoza, za koji je Radojičić rekao da je privatizovan i da na osnovu javnog poziva privatnici dobijaju linije, a Grad može da pregovara sa njima o izmjenama.

“Ono čime se mi bavimo su autobuska stajališta i to želimo da unaprijedimo”, rekao je Radojičić i dodao da je prijedlog građana za tramvaj prevelika investicija.

Za parking kod UKC RS, gradonačelnik je odgovorio da to nije gradska zemlja i da grad ne može da vrši izmjene, nego samo da daje dozvole, te da je tu potrebna i izmjena regulacionog plana.

Na pitanja o Zelenom mostu, rekao je da će sledeće godine ući u gradnju novog mosta.

“Most nije bezbijedan i nije za upotrebu, osim za pješake. Od sledeće godine počinjemo sa gradnjom novog mosta, te bi on povezivao istočni i zapadni tranzit, a njegova vrijednost je tri miliona KM, za koju moramo iznaći sredstva”, rekao je Radojičić.

Građani su još postavljali pitanja o novogodišnjem programu, igralištima, problemu pasa lutalica u gradu, kanalizacionim mrežama i vodi, pješačkoj zoni, zapošljavanju.

Gradonačelnik je u par navrata imao problema sa internet konekcijom, pa se razgovor prekinuo ali je ubrzo nastavljen.

Veliki broj građana je pohvalio rad Gradonačelnika i način na koji komunicira sa njima.

Sat druženja na najpopularnijim društvenim mrežama organizovano je povodom godinu dana od preuzimanja mandata za gradonačelnika.

nezavisne.com

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *