Mićić planira kupovinu automobila za 170.000 KM

Društvo

Umjesto kupovine jednog automobila, koji je trebalo da košta 124.893 KM s uračunatim PDV, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić odlučio je da kupi više službenih vozila čija bi ukupna vrijednost mogla da bude čak i veća.

Nije poznato koliko će novih vozila da bude nabavljeno, ali je u odluci o nabavci navedeno da gradski budžet mogu da koštaju najviše 99.450 KM sa uračunatim porezom.

Takođe, funkcioner SDS odlučio je da se počasti i korištenom limuzinom. Javnom nabavkom je predviđena kupovina polovnog automobila za potrebe Kabineta gradonačelnika, koji može da košta najviše 70.200 KM sa PDV.

I za nove i za polovan automobile novac je obezbijeđen u budžetskoj stavci „nabavka opreme za Administrativnu službu i Skupštinu“. Sabiranjem planiranih troškova dođe se do cifre od čak 169.650 KM, koliko Mićić planira da plati za službene limuzine.

Rok za preuzimanje tenderske dokumentacije je istekao pa ostaje da vidimo ko se od dilera automobila prijavio i od koga će roba da bude kupljena.

Inače, Mičić je letos raspisao javni poziv za kupovinu službenog automobila vrijednog 106.700 bez PDV ili 124.893 KM s uračunatim porezom.

Mada na portalu javnih nabavki BiH postoji obavještenje o dodijeli ugovora ponuđaču „Audi centar“ Banjaluka, u Gradskoj upravi su za „EuroBlic“ rekli da su ipak uspjeli da zaustave ovu nabavku i da je u toku kupovina jeftinijih vozila.

Mićić je jedan od funkcionera koji je javno rekao da odustaje od limuzine skuplje od magičnih 100.000 KM nakon pritiska javnosti i protesta organizacije ReStart Srpska.

Formu je zadovoljio, ali suštinu očigledno nije.

Protest

Podsjećamo, pokret Restart Srpska je najavio protest u Bijeljini kada je objavljeno da gradonačelnik Bijeljine namjerava da kupi automobil vrijedan 124.839 KM.

Najavio je to na svom tviter profilu predsjednik pokreta ReStart Srpska Stefan Blagić, a dio poruke koju je poslao javnosti je “vidimo se u Bijeljini, gradonačelniče”.

Nakon toga, Mićić je najavio da će odustati od kupovine skupocjenog automobila.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *