Svjetski lanac “Marriott International” otvara hotel u centru Banjaluke

Društvo

Najveći svjetski hotelski brend Marriott International i domaća kompanija MMI Razvoj projekata, danas su u Banjoj Luci potpisali franšizni ugovor o otvaranju hotela „Courtyard by Marriott“ Banja Luka. Ovo je prvi takav projekat u Banjoj Luci i Republici Srpskoj.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao potpisu ugovora, istakao je da je ovo veoma značajan dan, jer naš grad dobija svjetski brend iz oblasti hotelijerstva.

– Otvaranjem hotela „Courtyard by Marriott“, Banja Luka postaje član ove velike porodice i dobija svoje mjesto na svjetskoj mapi najvećeg hotelskog lanca, a samim tim, o nama će informacije dobiti veliki broj ljudi. Veoma smo zainteresovani za proširenje turističke ponude grada. Padimo mnogo na tome kako bismo turiste doveli u naš grad, a kojima je potreban i ovakav smještaj – rekao je Radojičić.

Direktor kompanije MMI Razvoj projekata, Nada Kuzamnović, ističe da je „Courtyard by Marriott“ Banja Luka, hotel sa 4 zvjezdice prema svjetskim standardima. Hotel se gradi u centru Banje Luke, u ulici Prvog krajiškog korpusa, ponudiće drugačiji pristup gostima, prilagođen njihovim zahtjevima i potrebama.

– Zvanično otvaranje hotela predviđeno je za 1. maj 2019. godine. Hotel će imati 118 prostranih, elegantnih i savremeno opremljenih soba, sobe za invalidna lica, višenamjensku multimedijsku konferencijsku salu sa oko 200 mjesta, restoran sa preko 100 mjesta, recepciju, velnes, fitnes salu, podzemnu garažu i druge sadržaje propisane strogim standardima ovog lanca hotela – istakla je ona.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *