Nakon napada na inspektora i policajca izazvao požar u pritvoru

Hronika

Policija u Trnovu uhapsila je muškarca čiji su inicijali NJ.M. (41), osumnjičenog za napad na inspektora Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Prilikom lišavanja slobode NJ.M. je fizički napao policajca, nakon čega je sproveden u službene prostorije za zadržavanje, gdje je izazvao požar kojim je pričinjena manja materijalna šteta, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

U saopštenju se navodi da je NJ.M. lišen slobode nakon što su policijski službenici postupili po prijavi da je juče oko 11.40 časova na benzinskoj pumpi u Trnovu fizički napao inspektora Republičke uprave za inspekcijske poslove Banjaluka, odjeljenje u Istočnom Sarajevu, čiji su inicijali G.P, dok je vršio inspekcijske poslove.

Prilikom lišavanja slobode, NJ.M. je fizički napao policijskog službenika, nakon čega je sproveden u službene prostorije za zadržavanje.

Za vrijeme boravka u službenim prostorijama on je na nepoznat način izazvao požar, koji su policijski službenici blagovremenom reakcijom lokalizovali, te lice izveli iz prostorije, navodi se u saopštenju.

U požaru nije bilo povrijeđenih, a pričinjena je manja materijalna šteta.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, koji je naložio preduzimanje mjera i radnji radi dokumentovanja krivičnih djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i oštećenje i oduzimanje tuđe stvari.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *