Deveti dan potrage za tijelom nestalog mladića

Hronika

Deveti dan traje potraga za tijelom nestalog mladića Aldina Mulića koji je upao u Miljacku. Kako je istakao direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, potraga je već krenula, samo što će biti manjeg obima nego juče.

– Neće biti kao juče masovna, ali ćemo pregledavati mjesta uz obalu. Voda se povukla skoro i dva metra na nekim mjestima, tako da je sada ostalo mnogo smeća. Nastavićemo pregledavati mjesta gdje bi tijelo moglo zapeti. Vjerovatno ćemo krenuti i prema Bosanskom Šamcu i Savi i tamo vršiti potragu – rekao je Solak.

Solak je dodao kako će danas u potrazi učestvovati oko 50 pripadnika Federalne uprave civilne zaštite, a ruta potrage će biti ista kao i prethodnih dana, piše Avaz.ba.

Samir Džihić, direktor Kantonalne uprave CZ je za Avaz.ba kazao kako je potraga za tijelom Aldina Mulića krenula već u 7 sati.

– Raspoređeni su ljudi na obalama rijeke. Danas ćemo vršiti vizuelni pregled, odnosno priobalni dio. Otprilike oko 100 spasioca je na terenu i mi ćemo pregledati sve što je u našoj zoni odgovornosti, dakle do granice sa opštinom Visoko – rekao je Džihić.

Podsjećamo, dvojica mladića, Irhan Fočo (24) i Aldin Mulić (28), nestali su u nabujaloj Miljacki u noći između utorka i srijede prošle sedmice. Tijelo Irhana Foče nađeno je u Bosni kod Visokog, a za tijelom Aldina Mulića se još traga.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *