Djed pedofil osuđen na 12 godina zatvora

Hronika

Monstrum S. M. (67) iz Dervente osuđen je u Okružnom sudu u Doboju na 12 godina zatvora zato što je godinama seksualno uznemiravao svoje unuke, saznaje „EuroBlic“.

Policija je ovo djelo otkrila u maju ove godine kada je on i uhapšen. Presuda kao i cijelo suđenje zbog zaštitete žrtve bili su zatvoreni za javnost.

Ovaj slučaj je otkriven tako što su iz jedne osnovne škole prijavili da se djeca čudno ponašaju, a potom je uslijedila istraga čiji su rezultati zgrozili i inspektore koje su radili na tom slučaju.

-Čitav slučaj prijavili su iz jedne Osnovne škole u Derventi, jer su djeca bila pod traumama. Dešavalo im se da se upiške ili počnu tresti u toku nastave – ispričao je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, odgovorni u školi su i posumnjali da nešto nije u redu i o tome su obavijestili policiju.

On ističe kako su djeca dolazila kod djede i bake, a čim bi baka izašla iz stana kod komšija ili do prodavnice djedina zvjerstva bi počinjala. Jedna djevojčica je ćerka od sina, a druga od njegove ćerke. Starija unuka ide u šesti, a mlađa tek u drugi razred osnovne škole.

Unukama je prijetio da nikome ne smiju reći šta im radi, jer će ih roditelji strogo kazniti.

-Svjesno, perfidno i u kontinuitetu je provodio svoje bludne zamisli. Tokom istrage i saslušanja djevojčice su stekle povjerenje u inspektore i u iscrpnim izjavama ispričale su policiji šta im je djeda sve radio – kaže izvor blizak istrazi.

One su govorile da bi ih djed znao odvesti u park gdje bi se igrale skrivanja, a on bi tada odabrao jednu od njih koju će taj dan zlostavljati.

-On bi se sa tom unukom negdje sakrio i dok bi ih druga tražila, on bi to iskoristio i pipao djevojčicu po intimnim dijelovima tijela. Ovo je samo jedna od bolesnih igara koje je on radio sa unukama – pojasnio je naš sagovornik.

Nakon što se saznalo za to što je S. M. radio, on je odmah uhapšen i smješten u pritvoru, gdje će ostati i do pravosnažnosti presude.

Na ovu presudu moguća ja žalba Vrhovnom sudu RS, što je i najavio Cvijo Aničić advokat osuđenog pedofila.

Prema nezvaničnim informacijama na području Dervente vođena je i završena policijska istraga u još nekoliko slučajeva polnog nasilja čije su žrtve mlađe ženske osobe. Ipak, od izvora bliskih istrazi saznajemo da niko još uvijek nije procesuiran, bez obzira što je policija završila svoj dio posla.

Osuđeni zbog polnog nasilja i incesta

Otac i sin, Zdravko i Goran Đukić iz Gornje Lupljanice kod Dervente osuđeni su u martu prošle godine na višegodišnju zatvorsku kaznu zbog stravičnog zločina koji su počinili.

Oni su mjesecima silovali svoju tada petnaestogodišnju ćerku, odnosno sestru. Pored njih, silovanju se u više navrata pridružio i njen maloljetni brat. Nesrećna djevojčica je sve prijavila policiji nakon što je ostala trudna, ali i vidjela da se od očevog i bratovog progona ne može sakriti.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *